Mitä sanoo Rummenigge?

Barcelona jatkaa finaaliin. Monet pitivät sitä ensimmäisen osaottelun jälkeen varmana, mutta eilenkin Bayernilla oli saumansa. Barcalle ei pallo ainakaan kovin huonosti pomppinut kummassakaan pelissä.

Kukaan ei varmasti koskaan hypi riemusta, kun arvontakorista vastaan nousee Saksan mestari. Nyt oli kuitenkin Barcelonan kannalta täydellinen hetki kohtaamiselle. Bayern oli vahvasti siipirikkoinen ja oma joukkue täydessä tikissä. Tämä on näkynyt myös omissa sarjoissa, joissa joukkueiden tahti on ollut toistensa vastakohtia. Mestaruuteen päättyy kummankin kausi mutta kovin erilaisissa tunnelmissa.

Pep Guardiolalla on paljon vastattavaa kahdesta kaudestaan Bayernin luotsina. Kaksi mestaruutta omassa liigassa ja kaksi välieräpaikkaa Mestarien Liigassa olisi kova meriitti kenelle vaan mutta kaikki ei ole hyvin eteläisessä Saksassa. Semifinaaliromahdukset ensin Realia ja nyt Barcelonaa vastaan eivät mene hyvin alas Bayernin kohtuu vaativassa johtoportaassa. Saksan maailmanmestaruuden jälkeen olisi luullut, että maan ykkösseuran runkoon lisätään vahvasti sen joukkueen pelaajia. Toki maailmanmestareita vilisee Bayernissa mutta liian paljon siellä näkyy myös Guardiolan rahtaamia b-luokan espanjalaisia. Esimerkiksi Xabi Alonson tai Juan Bernatin tasoisten pelaajien avauspaikka tämän tasoisessa seurassa on lähinnä vitsi.

Toki Guardiolan puolustukseksi on nostettava loukkaantumiset. Robben, Ribery, Alaba, Badstuber nelikko olisi tehnyt ottelusarjasta täysin erilaisen. Puolikuntoiset Lewandowski, Schweinsteiger, Götze tähän päälle niin tottakai se näkyisi jokaisen joukkueen pelissä. Mutta valmentajan tehtävä on myös pitää reservit siinä kunnossa, että heidän varaansa voidaan myös jotain laskea. Nyt penkiltä nousi avaukseen kavereita joiden paikka ei siellä ole.

Kesästä on tulossa kohtuullisen kuuma, niin Bayernille kuin Guardiolallekin.

Kommentointi on suljettu.

css.php