Tyrmäys Seinäjoella

Todella mielenkiintoinen jalkapalloviikko alkoi ISTV:n ääressä SJK-KuPSilla. Ennakkoon tasaiseksi veikattu matsi oli kaikkea muuta ja alkukaudella betonia muistuttanut savolaispuolustus oli itselle ainakin odotuksiin nähden täydellinen fiasko. SJK oli kuitenkin maanantaina todella hyvä ja nyt se onnistui myös maalinteossa tavoistaan poiketen. Tuntuu, että seinäjokelaisten materiaali on paitsi laadukas, myös laaja sillä tänäänkin penkiltä tulleet Laaksonen ja Lähde olisivat monessa jengissä ehdotonta avauskamaa. Dorman-Brown-Pelvas-Lehtinen-Tuco-Atajic kuusikosta löytyy varmasti maaleja ja Simo Valakarin luoma koko jengin aktiivinen puolustuspeli pitää oman pään kohtuu siistinä. Uskon SJK:n haastavan Klubin tosissaan tällä kaudella liigan mestaruudesta.

Entäs sympaattinen KuPS? Maanantaina puolustus oli SJK:n prässissä kuin haavanlehti ja pallo poltteli alakerran linjassa yllättävän pahasti. Pelinrakentelun vaikeutta lisäsi toki Keskuskentän luokaton nurmi mutta jos alhaalta ei pystytä pelaamaan, niin sitten pitää yrittää jotain muuta. Tosin pelin tekeminen maata pitkin jokaisen linjan kautta ei taida edes kuulua Rajamäen suunnitelmiin..? Joukkueessa on kuitenkin taitoa, lähinnä Petteri Pennasen muodossa, mutta jos pallo viuhuu miehen yli vuoroin ylös ja alas, ei kaverista ole kentällä hyötyä. En kuitenkaan suostu luopumaan toivosta KuPSin suhteen, vaan kolmen päivän välein pelatessa huonoja pelejä tulee väkisin kaikille.

Huono nurmi pilaa pelin kuin pelin. Ja huonoja nurmia on keväisin ja syksyisin Veikkausliigan luonnonnurmistadikat täynnä. Kesä-Heinä-Elokuut voivat olla OK ja silloinhan ei parempaa pelialustaa ole, hyvä luonnonnurmi on jokaisen pelaajan ja katsojan unelma. Jos kautta halutaan pidentää, jos halutaan että pelien taso on kierroksesta yksi kierrokseen 33 niin hyvä kuin pelaajien taitotaso sen antaa olla ja jos halutaan että myös muut kuin edustusjoukkueet treenaavat ja pelaavat stadioneilla, niin vaihtoehtoa tekonurmelle ei kuitenkaan ole. Romantiikalla ei tässä asiassa tee yhtään mitään. Niin kauan kun panostukset kentänhoitoon ja lämmitettäviin luonnonnurmiin on taas tänä keväänä nähdyllä tasolla, oikea ruoholta tuoksuva sametti on kaukainen haave.

Huomenna ja keskiviikkona herkulliset välierät ennen torstain livematsia Tampereella. Yhdenkään lopputulosta en uskalla veikata. Bayern ei ole kuollut, Real ei ole kuollut ja nousijat ovat molemmat taas hengissä!!

Kommentointi on suljettu.

css.php