Avauspotku!

Kiva kun olet löytänyt blogiini! Tarkoituksenani on kirjoittaa jalkapallosta, sen yksittäisistä peleistä, pelaajista, ilmiöistä.. Ylipäätään kaikesta mitä se pitää sisällään. Eli lyhyesti sanottuna elämästä.

Veikkausliiga on startannut ja se on hienoa! Maan oma sarja pitäisi aina olla se ykkösjuttu, mutta jostain syystä Suomessa se ei sitä ole. Ruotsissa Allsvenskan on maan seuratuin sarja ja uskoisin, että myös muissa Pohjoismaissa paikalliset sarjat kiinnostavat enemmän kuin esim. Valioliiga. Sarjan tasosta voidaan toki aina keskustella ja perustella sillä ihmisten kiinnostuneisuutta tai kiinnostumattomuutta. Tuskin kukaan voi kuitenkaan väittää esim. Allsvenskanin olevan Valioliigan tai La Ligan tasolla. Kyse on paikallisuudesta, oman kylän tähdistä sekä yhteenkuuluvuuden tunteesta omaan seuraan. Sitä kautta syntyy perinteet ja kulttuuri ja täydet katsomot. Toki lapset ja miksei vanhemmatkin fanittavat Ronaldoa ja Messiä, eikä siinä ole mitään pahaa. Päinvastoin. Aina kun jalkapallo kiinnostaa ja herättää jotain tunteita se on hyväksi myös kotimaan sarjoille. Mutta Veikkausliigan ja suomalaisen jalkapallon dissaamista ja potkupallottamista vertaamalla sitä joihinkin muihin sarjoihin en oikein ymmärrä.

Yhteisöllisyydestä puheen ollen: tämän kauden ensimmäinen live-matsi itselleni oli perjantainen HIFK-Inter. Paitsi että itse ottelu oli todella jännittävä ja dramaattinenkin, koko tapahtumasta huokui juurikin kaipaamani yhteisöllisyys ja ”me” henki. 2500 katsojaa voi kuulostaa vähältä, mutta sitä ei juuri tullut pelin aikana mietittyä. Kotijoukkueen saama kannustus, niin pohjoispäädystä kuin pääkatsomon isiltä ja tyttäriltä, oli äärimmäisen hienoa. Myös pelaajat näyttivät olevansa osa yhteisöä ja he pelasivat juuri siten, miten pelataan, kun seura merkitsee jotain enemmän kuin kolme pistettä. IFK:n ainoa mahdollisuus selvitä kaudesta kuivin jaloin liittyy juuri tähän. Hengen pitää voittaa materia riittävän usein, jotta tarvittavat pisteet näkyvät taulukossa. Jos perjantaina loistavan pelin pelannut kapteeni Jukka Halme antaa jotain vinkkiä siitä, tuleeko näin käymään, niin en löisi rahojani IFK:n putoamisen puolesta.

En malta odottaa helatorstaita ja Tammelan kuumaa Ilves-Hifkiä!

Kommentointi on suljettu.

css.php